Academiq

Vizite de studiu pentru specialisti in educatie si formare profesionala [31.03]

Posted on: martie 15, 2010

Preluare eurodesk.ro

O vizita de studiu este o vizita pe termen scurt de 3, pana la 5 zile, pentru un grup restrans de specialisti si decidenti care reprezinta diferite grupuri de formatori in domeniul educational si profesional. Acestia sunt participanti la program care vor sa analizeze un aspect particular al educatiei pe tot parcursul vizitei intr-o alta tara participanta. Grupul este de obicei format din 10 pana la 15 participanti.

Vizitele de studiu sunt organizate la nivel local sau regional si sunt coordonate de Agentiile Nationale.
Vizitele de studiu reprezinta acum una din actiunile cheie ale programului transversal, al carui obiectiv este sa sprijine dezvoltarea politicilor si cooperarea la nivel european in domeniul invatarii pe tot parcursul vietii. Ele combina fostele vizite de studiu Arion, pentru decidentii din domeniul educational, din programul Socrates II cu vizitele de studiu Cedefop ale programului de mobilitate din cadrul Leonardo da Vinci II, pentru cei responsabili pentru educatie si formare profesionala.

Programul reprezinta un for de discutie, schimburi si instruire cu privire la temele de interes comun de la nivelul UE si serveste urmatoarele obiective:

  • sa le permita celor care exercita responsabilitati importante la nivel local, regional sau national sa isi imbunatateasca intelegerea aspectelor specifice din politicile de formare educationala si profesionala si a temelor de interes comun in alte tari;
  • sa continue consilierea reciproca si schimburile de idei si informatii intre toti cei care participa in program, inclusiv vizitatori si gazde;
  • sa imbunatateasca fluxul de informatii intre statele membre si la nivel european.

    Va rugam sa verificati site-ul Cedefop pentru toate informatiile relevante si actualizate referitoare la vizitele de studiu.

    Participanti:

  • trebuie sa participe cei responsabili pentru formarea educationala si profesionala din tarile lor, cat si reprezentanti ai partenerilor sociali (angajatori, organizatii si sindicate).
  •  trebuie sa reprezinte toate partile din sistemul educational si de formare (educatie si formare generala, profesionala si tehnica) si ar trebui sa devina multiplicatori ai cunostintelor obtinute.
  • trebuie sa fie persoane care exercita responsabilitate la nivel local, regional si national si a caror expertiza poate fi folosita pentru a creste nivelul de constienta al celorlalti despre politicile si practica din alte tari participante si de a contribui la inovare si schimbarea politicilor.
  • sunt cetateni sau rezidenti permanenti intr-unul din cele 27 de state membre UE, din tarile AELS (Islanda, Liechtenstein, Noregia) si din tarile candidate (Turcia, Croatia si fosta Republica Iugoslava a Macedoniei).

    Procedura de candidatura pentru vizitele de studiu:

  • Candidatii care doresc sa ia parte la o vizita de studiu ar trebui sa completeze formularul online de candidatura de pe site-ul Cedefop: http://studyvisits.cedefop.europa.eu. Gasiti acolo toate instructiunile.
  • Procedura este definita de catre fiecare tara participanta in parte, tinandu-se cont de procedurile stabilite si de criteriile de selectie a participantilor din programul de invatare pe tot parcursul vietii (Lifelong Learning Programme).
  • Pentru perioada 2010-2011, vor fi doua runde de selectie, dupa cum urmeaza:
    1. Prima runda de selectie: vizite de studiu din septembrie 2010 pana in februarie 2011:
    Data limita: 31 martie 2010

    2. A doua runda de selectie: vizite de studiu din martie 2011 pana in iunie 2011:
    Data limita: 15 octombrie 2010


    Documente

    CEDEFOP Study visit programme
    http://studyvisits.cedefop.europa.eu

    Study Visits programme: Call for candidates 2010-2011
    http://studyvisits.cedefop.europa.eu/index.asp?cid=2&artid=7194&scid=74&lang=EN


    Contact

    CEDEFOP European Centre for the Development of Vocational Training
    PO Box 22427
    GR-55102 Finikas, Thessaloniki
    Tel: +30 23 10 49 0111
    Fax: +30 23 10 490049
    Email: info@cedefop.europa.eu
    http://www.cedefop.europa.eu

    Share knowledge!

    Lasă un comentariu

    martie 2010
    L M M J V S D
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031  

    Blog Stats

    • 23.558 hits