Academiq

BSU 2009: au inceput inscrierile

Posted on: Aprilie 25, 2009

Bucharest Summer University, scoala internationala de vara a Academiei de Studii Economice din Bucuresti, aflata la cea de-a V-a editie, isi lanseaza site-ul oficial: www.bsu.ase. ro.

Acesta cuprinde informatii despre procesul de recrutare a participantilor, testimoniale ale fostilor participanti si imagini din editiile anterioare, dar si detalii despre surprizele pregatite de organizatori.

Bucharest Summer University 2009 va reuni, intre 10 si 24 august, o serie de specialisti si personalitati din domeniul economic si viata publica, ce vor elabora o analiza amanuntita a temei: ECONOMIC SI POLITIC IN LUMEA GLOBALA.

Viziunea generala a scolii o reprezinta „o economie globala bazata pe cunoastere”, iar printre obiectivele editiei din acest an se numara identificarea modificarilor valorilor culturale ce conduc la modificari in gandirea economica, sublinierea dependentei dintre mediul economic si politic in evolutia spre o lume globala, surprinderea eficientei masurilor de recuperare a economiei dupa perioada de criza si dezbaterea problematicii dezvoltarii economiei: eficienta economica vs. responsabilitate sociala.

Speakeri de prestigiu si-au anuntat prezenta la Bucharest Summer University precum prof. dr. Robert Owen, profesor la Universitatea din Nantes, Franta, fost consultant al OECD si al Bancii Mondiale, prof. dr. Zeljko Sevic, profesor de contabilitate, finante si politici publice si sef al Departamentului Contabilitate, Finante si Risc de la Universitatea Caledoniana, Scotia, acad. prof. dr. Gheorghe Zaman, director al Institutului National de Cercetari Economice, presedintele Asociatiei Generale a Economistilor din Romania, prof. dr Adrian Severin, profesor de drept comercial internaţional, euro-parlamentar reprezentant al Romaniei. De asemenea au fost invitati profesori si specialisti de la universitati de prestigiu precum London School of Economics, UC Davis, Universitatea „John Hopkins” precum si reprezentanti ai Comisiei Europene.

Pentru a aplica pentru Bucharest Summer University, potentialii participanti au la dispozitie 3 optiuni:

– Participarea la concursul de obtinere a unei Burse integrale, oferita de organizatori, ce acopera in totalitate costurile scolii de vara– termenul de trimitere a documentelor necesare fiind 15 mai;

– Participarea la concursul de obtinere a unei Burse partiale, oferita de organizatori, ce acopera o parte din costurile scolii – presupune trimiterea documentelor necesare pana la data de 31 mai;

Aplicatie standard, presupune trimiterea documentelor necesare pana la data de 31 mai.

Sfarsitul celor doua saptamani de cursuri va marca obtinerea de catre cei 55 de participanti a diplomei de participare, precum si a 5 ECTS (puncte credit transferabile international) .

Mai multe detalii despre acest eveniment pot fi accesate pe site-ul oficial: www.bsu.ase. ro

Share knowledge!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Aprilie 2009
L M M M V S D
« Mar   Mai »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Blog Stats

  • 22,792 hits
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: