Academiq

Lansarea oficiala a proiectului nr. POSDRU-/2/1.2/S/2 – Dezvoltarea unui sistem operational al calificarilor din invatamantul superior din Romania (DOCIS)

Posted on: ianuarie 18, 2009

Agentia Nationala pentru Calificarile din Invatamantul Superior si Parteneriat cu Mediul Economic si Social (ACPART), in calitate de promotor, anunta lansarea oficiala a proiectului „Dezvoltarea unui sistem operational al calificarilor din invatamantul superior din Romania”, avand ca parteneri Comisia Nationala pentru Calificarile Profesionale (CNCP) – Franta, Universitatea din Bucuresti si Universitatea Politehnica din Bucuresti. Proiectul, in valoare de aproximativ 17 milioane lei, este cofinantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane si de Guvernul Romaniei.

Obiectivul major vizeaza crearea unui sistem modern de calificari in invatamantul superior, convergent cu recomandarile Comisiei Europene si cu imperativele procesului Bologna, corelat cu cerintele si evolutia pietei muncii.

Pentru atingerea acestui obiectiv, proiectul isi propune sa dezvolte trei mari axe de actiune: implementarea Cadrului National al Calificarilor din Invatamantul Superior – CNCIS si acordarea lui cu instrumentele deja existente pe piata educatiei si a muncii; operationalizarea Registrului National al Calificarilor din Invatamantul Superior – RNCIS, realizarea unui studiu privind corespondenta dintre calificarile universitare si cerintele pietei muncii din Romania.

Proiectul se adreseaza in primul rand cadrelor didactice si studentilor din institutiile de invatamant superior si partenerilor lor din economie, cu care vor constitui consortii universitate-intreprindere, care sa corespunda domeniilor fundamentale de formare universitara. Descrierea a 500 de programe de studiu de nivel licenta si master in termeni de competente se va face prin consultarea tuturor institutiilor implicate in sistemul national al calificarilor: Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI), Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS), organizatiile studentesti, parteneri sociali (comitete sectoriale, patronate, sindicate, asociatii profesionale).

Actiunile din cadrul proiectului se vor finaliza la data de 31 octombrie 2011 si vor implica o larga expertiza europeana si nationala din domeniul calificarilor.

BIROUL DE PRESA
MINISTERUL EDUCATIEI, CERCETARII SI INOVARII
ROMANIA, BUCURESTI
Str. Spiru Haret 10, sector 1, 010176
tel/fax: +40 (21) 315.04.21
presaMECT@min.edu.ro
www.edu.ro

Reclame

2 răspunsuri to "Lansarea oficiala a proiectului nr. POSDRU-/2/1.2/S/2 – Dezvoltarea unui sistem operational al calificarilor din invatamantul superior din Romania (DOCIS)"

Sunt absolventa a Scolii Doctorale ASE Bucuresti, domeniul Management si sunt in faza de elaborare a tezei de doctorat, cu titlul „Strategii de finantare a sistemului de invatamant superior romanesc in context European”.
Preocuparile mele vizeza indeosebi corelatia dintre iesirile din sistemul educational si concordanta lor cu piata muncii.

Sunt absolventa a Scolii Doctorale ASE Bucuresti, domeniul Management si sunt in faza de elaborare a tezei de doctorat, cu titlul „Strategii de finantare a sistemului de invatamant superior romanesc in context European”.
Preocuparile mele vizeza indeosebi corelatia dintre iesirile din sistemul educational si concordanta lor cu piata muncii.
Va rog sa-mi spuneti in ce masura pot participa in calitate de membru in acest proiect.Va multumesc, Mariana Iatagan.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

ianuarie 2009
L M M J V S D
« dec.   feb. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Blog Stats

  • 22,801 hits
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: